receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


ŠPENÁTOVÉ GNOCCI

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Tereza Vandrovcová


Ingredience:

Balení Gnocchi
250g mraženého špenátu (nebo čerstvý)
olivový olej, 2 cibule,
4 stroužky česneku, smetana
sůl, pepř, čerstvá bazalka
parmazán nebo eidam



Příprava:

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát (já dávám půl balení špenátu BioBio z Plusu) v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou).
Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou smetany (lze přidat lžičku kysané), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme. Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme strouhankou nebo hraškou (na konci přidaný sýr směs taktéž dobře zahustí).
Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě a dlouho promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a posypeme trochou sýra. Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme. Podáváme posypané sýrem.

                               
                                

Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz